Hoe gaat dit in zijn werk?

Na het eerste contact, bespreken de deelnemer en ik de mogelijkheid van het maken van een urn of ander herinneringsbeeld. Een voorlopig schetsontwerp wordt gemaakt en aan de hand van de vorm van het ontwerp, kiezen we voor een techniek die daarbij past. De eerste 2 bijeenkomsten wordt geoefend in die ene techniek.

Na 2 bijeenkomsten is de basis gelegd voor het echte werk. Ongeveer 4 - 6 keer wordt er 1,5 uur gewerkt aan het uiteindelijke werk. Opbouwen afwerken en eventueel inkleuren. Het aantal keren dat nodig is om tot een bevredigend resultaat te komen is wisselend per persoon/workshop.

Als het werk naar tevredenheid is afgerond, dan is het tijd om het te laten rusten, dit duurt minimaal 3 weken. Daarna wordt het werk gebakken op 950 graden Celcius.

De laatste stap is het glazuren van het werk. In de voorgaande bijeenkomsten is geëxperimenteerd met de kleur die men uiteindelijk wenst. Het glazuren wordt in bijzijn van de deelnemer opgebracht, de deelnemer kan ook zelf glazuren. Daarna wordt het werk minimaal nog 1x gebakken op 1180 tot 1260 graden Celcius (bij bepaalde decoratie is soms nog een derde brand noodzakelijk).

Vaasplastiek - vrij werk