Kinderfeestjes

Een egeltje met duizend stekeltjes, een varken als spaarpot, een lief eendje, zelfs een Pokémon kun je vormen met klei. Je mag maken wat je wil!
En wil je liever een bord en mok beschilderen? Dan kan dat ook!

Bij atelier antoinette boetseer je kunstwerkje(s) naar eigen fantasie. Ben je klaar, dan mag je het kunstwerk beschilderen met engobes (= dunne, gekleurde klei). De kunstwerken blijven in het atelier om goed te drogen; dan worden ze gebakken in een grote oven op 1000 graden Celsius. Door het bakken verandert de klei in keramiek. Na 14 dagen staat een doos vol prachtig keramiek te wachten.

En de jarige? Die mag (als enige) enkele potjes draaien op de elektrische draaischijf, als een echte pottenbakker!

Wat kunt u verwachten?

Er wordt 2 uur gewerkt, het resterende half uur is nodig voor binnenkomst, opruimen en na afloop wat lekkers eten en drinken.
De algemeen geldende regels voor het werken met klei en glazuur worden besproken, er worden enkele voorbeelden van werkjes geshowd. Waar nodig wordt hulp geboden, verder mogen de kinderen hun eigen gang gaan. Het werk wordt met engobes (gekleurde dunne klei) ingekleurd. Voor de jarige is het extra leuk omdat hij/zij onder begeleiding een potje mag draaien op de elektrische draaischijf. Wilt u dat de hele groep draait, dan dient de groep niet groter te zijn dan 5 kinderen.

Afwerking

1. Het werk van de kinderen blijft in het atelier, zodat het daar kan drogen. Als het werk goed droog is, wordt het biscuit-gebakken.
2. Het werk van de kinderen blijft in het atelier, de opglazuur moet minimaal 24 uur drogen. Daarna worden de bekers en borden in de oven gebakken op 840 graden Celsius. Bij deze temperatuur zakt de gemaakte decoratie in de al bestaande glazuur en is die onuitwisbaar na afkoelen.
3. Als de werkstukjes helemaal klaar zijn, kunnen ze opgehaald worden en uitgedeeld worden aan de deelnemende kinderen.

N.B. als de werkstukken niet goed in elkaar zijn gezet of ze bevatten lucht, dan kan het zijn dat het werk kapot bakt. Om dit tot een minimum te beperken kijk ik al het werk na, maar garantie dat er niets breekt kan ik niet geven...

Overige gegevens

Duur: 2,5 uur
Prijs: de basisprijs is 90,- euro per groep tot 6 kinderen, ieder kind meer kost 10,- euro extra, tot maximaal 12 kinderen. Het glazuren kost 25,- euro per groep. Maximaal twee begeleidende volwassenen kunnen gratis meedoen.

Opgeven

Opgeven kan per mail; klik hier om u per email op te geven. Vermeld wel duidelijk al uw gegevens, zoals datum en grootte van de groep. Er wordt zo snel mogelijk na het ontvangen van de aanvraag contact met u opgenomen.

Met z'n allen pottenbakken!
Vrijgezellenfeestje kan ook!