Werk in opdracht

Soms maak ik werk in opdracht . Ik werk graag aan opdrachten die iets zeggen van hetgeen waar ze voor bedoeld zijn. Symbolische vertaling zal daarom vaak terugkomen in mijn werk.

OPDRACHTEN

2006 - Stichting Start Foundation


Johan Stekelenburg Compliment

Het Johan Stekelenburg compliment is een nieuw landelijk compliment dat om de 2 jaar uitgereikt wordt aan een bedrijf dat zich belangeloos inzet om jongeren aan het werk te helpen.
Het kunstwerk voor het Johan Stekelenburg Compliment bestaat uit een keramische golf met een klein bootje op de punt daarvan.

2005 - particulier: gebogen vormen


Gebogen vormen

Particuliere opdracht.

2004 - particulier: 3 schoonheden


3 schoonheden

Particuliere opdracht.

2000 - particulier: 50 Sara's


Sara

Alle 50 gasten van de opdrachtgeefster (die 50 werd) werden verrast met een Sara beeldje.

1998 - particulier: geboortesymbool


Geboortesymbool

Deze bloem ( hoogte 50 cm) bestaat uit 2 bloemstelen die om elkaar heen gestrengeld uitkomen in één bloem. Symbool voor twee mensen die uit een verschillend nest komen, laten een nieuwe bloem (adoptie) tot leven komen en geven zo de mogelijkheid verder te gaan op hun stam.

1997 - particulier: theeservies


12-delig theeservies

De juf voor wie dit servies is gemaakt, heeft alle kinderen van de school in haar klas gehad (groep 3 en 4) en is zeer geliefd. Al 25 jaar. Op alle onderdelen van het servies staan namen van de kinderen geschreven. De diverse knopjes zijn vogeltjes, omdat de juf een fervent vogelaar is.
Onderdelen: theepot, suikerpot, melkkannetje, gebaksschaal, 2 bonbonschaaltjes, 2 koekjesschalen en 4 petit-fours schoteltjes.

1997 - particulier: tuinobjekt


Verbeelding van het gezin

Het gezin van dit echtpaar ( vader, moeder en 4 zonen) worden verbeeld door dit objekt. Samen met de zonen ben ik tot deze vorm gekomen. Het is een gift voor het 25-jarig huwelijksfeest van de ouders.

1997 - Patrimoniums Woning Stichting te Delfshaven


Keramisch objekt

De huizen van “steen”, de palen uit de haven en de dekbedden van de uitgeslapen bewoners vormen tesamen het beeld voor de woningbouwvereniging.

Herinneringen
Hall of Fame - exposities